Guider Hälsa Övrigt

Hur gör man en tandblekning hemma?

Att få super-vita tänder är något som de flesta drömmer om. Att dessutom kunna genomföra hela blekningsprocessen hemma är dessutom något många klarar av att göra. Om man får rätt vägledning, förstås.

Men hur ser det egentligen ut? Vilka kan göra tandblekningar hemma och vad kostar det?

Tandblekning hemma

Det finns ett flertal olika metoder för att bleka sina tänder. Man behöver inte ens fokusera på en särskild produkt – utan oftast kan man faktiskt bleka sina tänder genom saker som man har hemma i hushållet.

Ett känt exempel på en tandblekning du kan göra utan större ansträngning är genom exempelvis bakpulver.

Därutöver, finns det ett flertal andra metoder (som kräver att du spenderar några hundralappar). Om du vill lära dig mer om detta, bör du surfa in på bästa tandblekningen.

Kan alla göra en tandblekning?

Alla bör förstås inte göra en tandblekning, dessutom finns det ganska tydliga riktlinjer kring hur ofta man bör bleka sina tänder. Om man vill vara helt säker på att man inte skadar sin emalj bör man alltså läsa igenom instruktionerna noggrant.

Där finner du nämligen nödvändig information kring hur ofta samt vilka grupper som kan göra en tandblekning hemma.

Gravida bör undvika att bleka sina tänder

En särskild grupp i samhället som bör undvika att bleka sina tänder är gravida. Anledningen till detta har att göra med evidensen. Det finns knappt någon.

Det är alltså inte så mycket som pekar på att det är farligt, däremot, finns det inte tillräckligt med data som gör att man kan säkerställa att det är ofarligt.

Man kan därför sammanfatta evidensen med att det är rätt onödigt att bleka sina tänder om man är gravid. Det finns helt enkelt risk för att du kanske skadar fostret.

Sammanfattning

Att bleka tänderna kan oftast leda till att ditt leende blir både mer attraktivt och tillmötesgående – men var försiktigt och framförallt är det viktigt att du läser igenom instruktionerna noggrant.

Alla produkter skiljer sig åt, eftersom leverantörer och tillverkarna skiljer sig åt. Därför finns det inga generella riktlinjer som du kan ta del av.

Snarare, bör du fokusera på att vara noga med att läsa på om den valda produkten (gärna innan du gör en beställning).