Blogg

Så lyckas du med campingsemestern – 8 tips

Att spendera tid med vänner och familj när du campar är en underbar möjlighet att upptäcka naturen, andas in lite frisk luft och mysa. Vi har satt upp en lista med våra topp 8 råd för förstagångscampare för att säkerställa en stressfri och härlig semester.

1. Välj en campingplats

Om det här är första gången du campar, kommer du att kunna välja mellan ett brett utbud av campingplatser. Det är viktigt att veta om platsen anses vara “barnvänlig”, om husdjur är tillåtna och om det finns toaletter och duschar eller inte. Att välja en campingplats med högkvalitativa faciliteter och en närliggande stad där du kan köpa förnödenheter och äta om du glömmer något är ett smart alternativ för nybörjare.

2. Hitta ett bra tält

Det finns en mängd olika tält att välja mellan, och det är viktigt att hitta ett som passar dina behov. Se till att ditt tält har tillräckligt med plats för den mängd människor som kommer att campa i det. Detta ger dig gott om plats i tältet för att förvara dina tillhörigheter och en mysig säng. Du kan kolla in vår tältguide om du inte är säker på vilket du ska köpa.

3. Glöm inte sovsäcken!

Eftersom temperaturen kan sjunka på natten är det alltid en bra idé att ha en sovsäck när du campar. När du handlar efter en sovsäck, var noga med att ta hänsyn till säsong och temperaturklassificering för att se till att du kommer att trivas oavsett när du bestämmer dig för att campa. Vi har sammanställt en lista över allt du bör leta efter i en sovsäck i vår köpguide.

4. Testa att slå upp tältet hemma

Det bästa sättet att förbereda sig för din första campingresa är att öva på att sätta upp ditt tält hemma. Detta kommer att säkerställa att du vet hur man reser upp och demonterar tältet, och eventuella problem kan lösas hemma, snarare än på campingen!

5. Testa en “campingnatt” på gräsmattan

Varför inte sätta upp ett träningsläger efter att du har övat på att slå upp ditt tält? Att börja med en natt på din bakgård hjälper dig att mäta hur många lager kläder du behöver och om din campingutrustning klarar uppgiften.

6. Platsen är superviktig

När du slår upp ditt tält, leta efter en plan plats fri från skräp som kan skada ditt tält under installationsprocessen. Som en allmän regel, placera alltid tältets rygg mot vinden och placera dina pinnar i 45 graders vinkel i marken.

7. Skapa en “Checklista”

Camping kan vara svårt för dem som aldrig har gjort det förut, särskilt om de är osäkra på vilka förnödenheter de kommer att behöva. Med hjälp av vår checklista för campingutrustning kan du se till att ingenting glöms bort.

8. Gör ett måltidsschema i förväg

En nybörjare kan spara mycket tid och försämring genom att förbereda sina måltider och laga dem i förväg. Ta reda på om lägereldar är tillåtna enligt campingplatsens lagar, och om inte, titta in i närliggande barer och restauranger för en nödmåltid.

Det är möjligt att få en minnesvärd första campingupplevelse även om du är en nybörjare. Gör din första campingresa till en framgång genom att följa dessa åtta tips.

Din första campingsemester är precis runt hörnet, och det är dags att fylla på med förnödenheter! Vi har även ett brett utbud av campingtillbehör som campingsängar och tält, så passa på att ta en titt!